IV manifestacija “Šta sve umem, šta sve znam”

Udruženje “DAJ MI RUKU” u saradnji sa OŠ “Sava Jovanović Sirogojno” ove godine organizuje tradicionalnu četvrtku manifestaciju “Šta sve umem, šta sve znam” čiji su glavni domaćini deca i mladi sa smetnjama u razvoju.  Pozivamo decu, mlade, njihove roditelje, vaspitače, nastavnike, firme, kompanije, udruženja, predstavnike državnih institucija i ostale zainteresovane da nam se pridruže 19. maja u 10 časova u Prizrenskoj 37 u Zemunu. Podelićemo sa vama osmeh i radost 🙂

Ukoliko ste zainteresovani da budete donator, pratite uputstva na sledećem linku. Ukoliko ste zainteresovani da volontirate, popunite obrazac na sledećem linku. Možete nas kontaktirati i na mail office@dajmiruku.org.

 

Manifestacija je deo programa “Stariji brat, starija sestra”, nastala 2015. godine u cilju predstavljanja potencijala i mogućnosti dece i mladih sa smetnjama u razvoju i ukazivanja na činjenicu da i oni mogu biti produktivni članovi društva. Kroz radionice, izložbu, muzičko scenski nastup, druženje i mnoge druge aktivnosti svake godine pokazujemo šta je to što deca sa smetnjama u razvoju umeju i znaju. Manifestacija je specifična po tome što deca, uz pomoć volontera i nastavnika, vode niz radionica i aktivnosti i uče zainteresovane goste raznim veštinama kojima su ovladali kroz školske sekcije i aktivnosti u programu “Stariji brat, starija sestra”.

 

Manifestacija se i ove godine održava u OŠ “Sava Jovanović Sirogojno” u Zemunu. Za razliku od predhodnih godina manifestaciju prate dva događaja. Prvog dana, 18.maja, biće organizovan I stručni skup sa međunarodnim učešćem “Inkluzija u praksi” koji je prvenstveno namenjen profesionalcima i studentima humanističkih nauka, ali i svim ostalim zainteresovanim gradjanima koji žele da saznaju nešto više o društvenom položaju/integraciji dece sa smetnjama u razvoju. Ugostićemo profesionalce koji rade sa osobama sa smetnjama u razvoju gde će predstaviti rezultate svog rada. Imaćemo prilike da vidimo primere dobre prakse, razmenimo iskustva i ideje. Skup je akreditovan u Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

 

Drugi dan manifestacije se odvija u dvorištu OŠ “Sava Jovanović Sirogojno” (Zemun, Prizrenska 37) gde će biti postavljeno preko 15 štandova na kojima će deca i mladi sa smetnjama u razvoju izložiti svoje radove i pokazati proces nastanka svojih umetničkih dela: štand nauke, filmski štand, cvetni kutak, dekupaž, itd. Gosti će imati priliku da učestvuju u zanatskim i kreativnim radionicama, muzičko-scenskom nastupu, prodajnoj izložbi i brojnim drugim aktivnostima. Sav prihod od prodajne izložbe namenjen je aktivnostima na projektu “Stariji brat, starija sestra” i aktivnostima Učeničke zadruge. Sa nam će biti grupa Renesans, glumica Jana Milić, gosti iz Istraživačke stanice Petnica i drugi gosti iznenađenja.

 

I ove godine manifestaciju su podržali Rotari Eklub, firma Atomic, Narodno pozorište.

 

Ovde možete videti kako je izgledala manifestacija prethodnih godina:
Šta sve umem 2015
Šta sve umem 2016
Šta sve umem 2017

Udruženje "DAJ MI RUKU"