TRIBINA “Socijalno uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju-Moja realnost”

Pozivamo vas na tribinu „Socijalno uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju-Moja realnost” koju organizuje udruženje „DAJ MI RUKU“ u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad. Tribina će biti održana u utorak, 27. marta 2018. godine u Svečanoj sali opštinske zgrade (Makedonska 42) od 18h.

 

Osnovna ideja održavanja tribine je sagledavanje mogućnosti za socijalno uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju. Na tribini koju organizuje udruženje „DAJ MI RUKU“ u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad razgovaraće se o tome kakav je društveni život osoba sa smetnjama u razvoju, na koji način učestvuju u aktivnostima u zajednici, kako država i društvo doprinose njihovom socijalnom uključivanju.

 

Tribini će prisustvovati predstavnici/e državnog i privatnog sektora, organizacija civilnog društva, studenti/kinje humanističkih nauka, roditelji, omladinski radnici, predstavnici škola, firmi koje zapošljavaju osobe sa smetnjama u razvoju, a među govornicima će biti:

  1. Predstavnik državne institucije koja se bavi osobama sa smetnjama u razvoju
  2. Predstavnik udruženja koje se bavi zapošljavanjem osobama sa smetnjama u razvoju
  3. Predstavnik firme/kompanije koja zapošljava osobe sa smetnjama u razvoju
  4. Predstavnik udruženja koje pruža usluge/realizuje projekte u vezi sa socijalnim uključivanjem osoba sa smetnjama u razvoju
  5. Roditelj

Moderatorka javne tribine biće Bojana Krstić Marković, porodična terapeutkinja.

Udruženje "DAJ MI RUKU"