Završnica projekta “Uključi se u život svojih vršnjaka”

Dana 29. marta 2013. godine, u OŠ “Sava Jovanović Sirogojno”, predstavljeni su ostvareni rezultati na projektu “Uključi se u život svojih vršnjaka”. Projekat je zvanično završen interaktivnom predstavom u kojoj su aktivno učestvovali svi prisutni učitelji, nastavnici, stručni saradnici, roditelji, studenti, predstavnici Opštine Zemun i predstavnici udruženja građana.

Ovim projektom uspostavljena je saradnja između udruženja “DAJ MI RUKU” i pet osnovnih škola, koja će biti ozvaničena Strategijom o saradnji za period 2013-2017 godine. U četvoromesečnim inkluzivnim radionicama učestvovalo je više od 80 učenika, 10 nastavnika, 10 studenata i 2 roditelja.

Iskustva učesnika na projektu:

“Na mene je najjači utisak ostavila devojčica koja mi je na kraju radionice rekla da joj je baš žao što je ovo poslednja radionica, da joj je bilo veoma zanimljivo i da bi volela da ponovo organizujemo ovako nešto sa njima…Učešće u ovom projektu je ostavilo veoma pozitivan utisak na mene i jako mi je žao što je nekako brzo došao kraj.” , Jelena, nastavnica u OŠ “Sava Jovanović Sirogojno”

“Ljudi kažu da je svako iskustvo zlata vredno, a ja se na kraju ovog dana u potpunosti mogu sloziti sa ovom tvrdnjom. Ovim projektom stekla sam nove veštine, koje će mi biti dragocene u svakodnevnim situacijama, a osim toga u sebi ću, svakako, sačuvati lepo sećanje na divno druženje…želim da verujem da se svi vidimo u istom sastavu u nekom skorijem vremenu ;)”, Jovana, studentkinja FASPER-a

Veliku zahvalnost dugujemo Gradskom sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu koji je prepoznao značaj našeg rada i važnost sprovođenja ovakvih projekata. Zahvalnost upućujemo i svim učesnicima na projektu i radujemo se novim zajedničkim aktivnostima.

Udruženje "DAJ MI RUKU"