Završetak humanitarne akcije “Srce za Milošev osmeh”

Humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh” završava se 31. januara 2016. godine.

Obaveštavamo vas da će humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh” biti završena 31. januara 2016.godine. Cilj akcije je ispunjen mnogo pre nego što smo planirali i uz preostale uplate od sms humanitarnog broja 8174, biće sakupljen novac potreban za lečenje Miloša Nikolića. Miloš je u pregovorimo sa dve klinike u Austriji na kojima se radi transplanatacija srca. Očekujemo rezultate konsultativnog pregleda i predloge za dalji tok lečenja.

U nastavku prenosimo saopštenje za javnost sa zvanične FB stranice humanitarne akcije:
“Dragi prijatelji akcije “Srce za Milošev osmeh”,
Obaveštavamo vas da se naša humanitarna akcija zvanično završava 31. januara ove godine. U saradnji sa svima vama koji ste se velikodušno odazvali našem pozivu za pomoć našem prijatelju i kolegi Milošu Nikoliću, kao i humanitarnom organizacijom “Daj mi ruku” USPELI SMO da sakupimo potrebna sredstva za Miloševo lečenje u inostranstvu.

U ovom trenutku na dinarskom i deviznom računu Komercijalne banke na ime Miloša Nikolića, nalazi se ukupno 103.290 EUR u protivvrednosti valuta u kojima su vršene uplate (RSD, EUR, CHF, USD, CAD, AUD, NOK, SEK). Ova suma obuhvata i sredstva koja je uplatio jedan od mobilnih operatera od decembarskih sms-ova, dok uplate od druga dva operatera očekujemo po dinamici koja je definisana ugovorom sa njima.

U toku decembra 2015. na humanitarni broj 8174 poslato je ukupno 83.249 humanitarnih sms-ova u sve tri mreže, što je IMPRESIVNA cifra. Hvala svima!

Još jednom napominjemo da će sredstva prikupljena za Miloša biti korišćena ISKLJUČIVO za njegovo lečenje.

Milošu je srčana insuficijencija konstatovana 2013. godine, a nakon pogoršanja simptoma hospitalizovan je u novembru 2015. u Kliničkom centru Srbije. Primljen je na odeljenje Kardiologije III i preveden u odeljenje za srčanu insuficienciju od 8. decembra 2015. radi lečenja kongestivne srčane insuficijencije i reevaluacije kardiološkog statusa. Tamo su rađene dijagnostičke procedure prema programu za transplanataciju srca. Od 11. decembra premešten je u Pejsmejker centar radi hitne ugradnje specifičnog pejsmejkera u cilju primarne prevencije iznenadne srčane smrti. Dodatna intervencija radi ugradnje atrijalne elektrode u isti pejsmejker obavljena je 22. decembra. Sa Kliničkog centra Srbije u takvom stanju otpušten je 24. decembra godine sa zakazanom kontrolom za tri meseca.

Prilikom konsultacija sa nekoliko kardiologa u Srbiji preporučeno mu je da se u slučaju pogoršanja sadašnjih parametara ozbiljno razmotri transplantacija srca. Na Milošu su do sada urađene i primenjene sve vrste lečenja (elektrokonvezije, kateterizacije, magnetna rezonanca, VF ablacija, ugradjen pejsmejker, a primio je i prima svu terapiju lekovima) osim srčane pumpe i transplantacije srca. I NIJE MU BOLJE! U svojoj 30-oj godini života Miloš jedva hoda, zamara se kad priča i preporučeno mu je da se dnevno ne kreće više od 100 m i da obavezno leži 10-12 sati.

U ovom trenutku Miloš je u pregovorima sa dve klinike u Austriji na kojima se vrše transplanatacije srca. Očekujemo rezultate konsultativnog pregleda i predloge za dalji tok lečenja.

Mi, Miloševi kolege i prijatelji, u njegovo i svoje ime od srca se zahvaljujemo svima vama koji ste se uključili u akciju “Srce za Milošev osmeh” i pružili ogromnu moralnu i materijalnu podršku, čime ste omogućili nadu za produžetak normalnog života ovom mladom čoveku. Sve aktivnosti u vezi sa akcijom (SMS humanitarni broj, humanitarne kutije, donacije itd) biće obustavljene najkasnije do 31. januara ove godine. O daljem toku Miloševog lečenja bićete, kao i do sada, redovno obaveštavani.

Srdačan pozdrav,
Prijatelji i kolege Miloša Nikolića”

Udruženje "DAJ MI RUKU"