Završena novogodišnja akcija “Novogodišnje čestitke-novogodišnji paketići 2021”

Zahvaljujući volonterima i saradnicima i ove godine smo uspeli da obezbedimo novogodišnje paketiće za decu i mlade iz ranjivih grupa. Preko 120 mališana dobilo je paketiće tokom novogodišnjih praznika, ali i prilikom obeležavanja školske slave “Sveti Sava”.

Aktuelna pandemija i ograničenja koja su i dalje na snazi izuzetno negativno utiču na društveni život dece i mladih iz ranjivih grupa. Izolovanost, nedostatak kontakta sa ljudima van porodice i škole produbljuju probleme socijalizacije koji inače postoje, a koji se reflektuju i na njihovo mentalno zdravlje. Udruženje “DAJ MI RUKU” svojim aktivnostima pokušava te probleme da umanji organizovanjem aktivnosti sa manjim brojem učesnika u kojima deca i mladi izražavaju svoju krativnost i osećaju se korisnim, a njihov rad biva priznat i rado prihvaćen od društvene zajednice. Tokom novembra i decembra 2021. godine naši volonteri su pomagali deci i mladima iz OŠ “Dragan Kovačević” iz Beograda u izradi novogodišnjih čestitki i novogodišnjeg panoa. Čestitke su otkupili naši saradnici iz kompanije Telesign, Marbo, firmi Elnos, Inbox, Rotary E-club, SOKOJ, dok su nam saradnici iz firme KimTec, kao i Rotaract Skadarlija, Rotary Skadarlija, udruženje ASK i akcija “Paketić za osmeh” donirali robu (školski pribor, garderobu, knjige, slatkiše, itd).

Zahvaljujemo prvenstveno deci i mladima na njihovom osmehu i energiji što nam daje motivaciju za dalji rad, zahvaljujemo svim volonterima koji su učestvovali u aktivnostima u radu sa decom, ali i onima koji su nam savetima, kontaktima i na druge načine pružili podršku, zahvaljujemo svim dragim saradnicima i njihovim zaposlenima. Naše udruženje nastavlja da radi na edukaciji stručnjaka, studenata i omladinskih radnika koji svakodnevno rade sa decom i mladima, nastavljamo sa projektima i direktnim radom sa korisnicima, ostvarivanju komunikacije između kompanija, firmi drugih organizacija i dece i mladih iz ranjivih grupa.

Učinimo zajedno da društvena zajednica svima bude dom 🙂

Udruženje "DAJ MI RUKU"