SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM HUMANITARNE AKCIJE “SRCE ZA MILOŠEV OSMEH”

Udruženje “DAJ MI RUKU” (u daljem tekstu: Udruženje), na poziv Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković” Univerziteta u Beogradu (u daljem tekstu: Institut), priključilo se 26. novembra 2015. godine humanitarnoj akciji “Srce za Milošev osmeh”. Cilj akcije je da se prikupe sredstva za transplantaciju srca, koja bi Milošu bila urađena u inostranstvu. Procenjeno je da je za pomenutu transplantaciju neophodno 120.000 evra.

Po Statutu udruženja, jedan od ciljeva našeg udruženja je “Preventivna aktivnost i preduzimanje neposrednih akcija radi podrške, zaštite i poboljšanja kvaliteta života dece, mladih i odraslih”, a jedna od aktivnosti i da udruženje “organizuje predstavljanje javnosti problema ugrožene dece i omladine i sakupljanje humanitarne pomoći radi poboljšanja kvaliteta života mladih”. S obzirom na važnost i hitnost akcije (po Izveštaju lekara specijaliste Kliničkog centra Srbije od 17.11.2015.godine urađene analize pokazale su da vrednost ejekcione frakcije (EF) iznosi 15%) kao i to da je humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh” inicirana od strane Instituta kao eminentne naučno istraživačke i obrazovne institucije, udruženje “DAJ MI RUKU” odlučilo je da se priključi akciji.

Dana 30. novembra 2015. godine Udruženje je potpisalo Ugovor o donaciji sa Milošem Nikolićem kojim se obavezuje da sve pristigle uplate mobilnih operatera, a u vezi sa humanitarnim brojem 8174, sve direktne donacije pravnih lica i sredstva sakupljena tokom akcije “Humanitarne kutije” prenese na tekući račun Miloša Nikolića broj 205-9011006267062-74, otvoren u Komercijalnoj banci. U skladu sa dosadašnjom praksom, Udruženje će na kraju svakog meseca na svom sajtu www.dajmiruku.org i Facebook stranici www.facebook.com/dajmiruku objavljivati izveštaje o uplatama na račun Udruženja za tekući mesec.

Mi smo srećni što možemo da pomognemo jednom mladom i perspektivnom čoveku i zahvaljujemo svima koji učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

Da Miloš pobedi!

“DAJ MI RUKU”

Udruženje "DAJ MI RUKU"