Udruženje "DAJ MI RUKU"
Volontiranje | Donacije | Humanitarne akcije

Humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh”

  Home  /  AKTUELNOSTI  /  Humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh”

Humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh”

 

Podržite akciju “Srce za Milošev osmeh” volonterskim angažovanjem, novčanim donacijama ili slanjem poruke na broj 8174!

„DAJ MI RUKU“ je u saradnji sa porodicom Nikolić i Institutom za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ Univerziteta u Beogradu, pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć Milošu Nikoliću pod nazivom „Srce za Milošev osmeh“.
Uzimajući u obzir urgentno stanje kolege Miloša kao i velike troškove lečenja za pripremu i za samu intervenciju otvoreni su dinarski i devizni račun na ime Miloš Nikolić, u Komercijalnoj banci, u cilju prikupljanja novčanih sredstava za njegovo lečenje:

Dinarski račun 205-9011006267062-74

Dr Miloš Nikolić ima 30 godina i radi na Odeljenju za fiziologiju biljaka, Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Univerziteta u Beogradu. Teško je bolestan i pre izvesnog vremena (17. 11. 2015. god.) konstatovana je sledeća dijagnoza:
Insufficientia cordis – 150, Cardiomyopathia congestiva – 142, Fibrillatio et fluctuatio atriorum – 148, Block fasciculi sinistri, non specificatus – 144.7.

Miloš je prošle nedelje hospitalizovan na odeljenju za kardiologiju u Dr Subotića 13 i upućen je na transplataciju srca.

Pokrenuli smo brojne akcije u cilju prikupljanja sredstava za njegovo lečenje. U akcije je uključena akademska zajednica Srbije, brojni mediji, privatne firme i drugi subjekti društva.
– SMS humanitarni broj 8174 – U saradnji sa mobilnim operaterima Telekom Srbija, VIP mobile i Telenor fondacijom, pokrenili smo SMS humanitarni broj 8174. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.
– Humanitarne kutije – Širom Srbije postavljene su humanitarne kutije za prikupljanje pomoći.

Dr Miloš Nikolić rođen je 13. septembra 1985. godine u Leskovcu. Doktorsku disertaciju odbranio je 29. septembra 2015. godine. Od 1. septembra 2009. godine angažovan je u Odeljenju za fiziologiju biljaka, Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Univerziteta u Beogradu. U toku je procedura za izbor u zvanje naučnog saradnika. Radi se o izvanrednom istraživaču čiju celokupnu karijeru odlikuje visok kriterijum kada je u pitanju naučni rad, kao i visoki moralni i etički principi. Bibliografija dr Miloša Nikolića obuhvata 50 bibliografskih jedinica, sa ukupno 150.9 poena (IF=53.028).

Izveštaj za januar 2016
Izveštaj za decembar 2015

Akcija je uspešno završena 31.januara 2016. godine. Milošu je transplantacija srca urađena 27.oktobra 2016. godine na AKH klinici u Beču.

Author | Mladen Comments | Comments Off on Humanitarna akcija “Srce za Milošev osmeh” Date | 2. December 2015.

categories & tags

 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  AKTUELNOSTI
  HUMANITARNE AKCIJE
  PROJEKTI