Omladinska razmena u Poljskoj, projekat “One step ahead”

Udruženje „DAJ MI RUKU“ učestvovalo je u još jednoj omladinskoj razmeni u okviru programa Erasmus + koja je održana u periodu od 13. do 21. marta 2023. godine u mestu Biały DunajecZakopane u Poljskoj. Organizator omladinske razmene je organizacija Fundacja Kopalnia Inicjatyw iz Poljske, DMR je partner na ovom projektu zajedno sa organizacijama iz Italije (Kalistratia odv) i Turske (Emine Konukoglu Anadolu Lisesi).

Na ovom projektu smo ostvarili saradnju sa VI beogradskom gimnazijom te su njihovi učenici, predvođeni profesorkom engleskog jezika, kroz neformalne metode obrađivali teme demokratija, tolerancija i govor mržnje. Svoj rad su predstavili i kroz radionicu izrade grafita i izvođenjem kratkih performansa publici. Pored radnog dela, imali su prilike i da posete gradove Zakopane i Krakov kao i tople izvore u mestu Bjalka Tatžanska.

Pozivamo mlade kao i organizacije/institucije koje rade sa mladima da nam se jave ukoliko su zainteresovani za učešće u nekim budućim omladinskim razmenama.

Udruženje "DAJ MI RUKU"