Održana manifestacija “Rastimo uz ples”

Danas je u OŠ „Sava Jovanović Sirogojno“ u Zemunu održana tradiocionalna, šesta po redu manifestacija „Rastimo uz ples-deca na trgovima“. Oko 130 dece i 170 roditelja i nastavnika iz tri osnovne škole, zajedno sa volonterima udruženja „DAJ MI RUKU“, učestvovalo je u predstavi sinhronizovanog plesa u dvorištu škole. U isto vreme, plesalo je ukupno 14.500 dece iz predškolskih ustanova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovina Republike Srpske i Brčko distrikta i 180 učenika osnovnih škola iz Beograda, Ćuprije i Šida, zajedno sa 29000 roditelja.

Organizator projekta „Rastimo uz ples-deca na trgovima 2016“ je Dečija plesna asocijacija. Projekat se realizuje od 2011. godine sa ciljem da ukaže na uticaj plesa u oblasti ranog razvoja i učenja najmlađih. Kroz redovne plesne aktivnostosti deca usvajaju odabrani plesni program uz korišćenje dečije muzike. Izbor plesa je u skladu sa individualnim sposobnostima i mogućnostima dece.

Ove godine domaćin manifestacije u Beogradu je bila Osnovna škola za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Sava Jovanović Sirogojno“, u partnerstvu sa udruženjem „DAJ MI RUKU“. U projekat se uključio i Francuski institut u Beogradu, Novom sadu, Nišu i Podgorici, čiji su predstavnici plesali uz koreografiju osmišljenu za francusku numeru.

Prilog o manifestaciji emitovan je na RTS-u u emisiji “Porodični magazin”.

Udruženje "DAJ MI RUKU"