Prijava za omladinsku razmenu u Gruziji “Across the lines of conflicts”

Udruženje “DAJ MI RUKU” vodi vas na omladinsku razmenu “Across the lines of conflicts” koja se održava u Gruziji u okviru Erasmus + programa Evropske Unije! Ukoliko imate između 20 i 25 godina i interesuju vas teme peace-building and conflict prevention ovo je projekat za vas.

Projekat ima za cilj promovisanje tolerancije i poštovanja, razmenu najboljih praksi i iskustava u izgradnji mira, inkluziju i podsticanje prekogranične saradnje kroz:
1. Okupljanje mladih iz 3 programske i 3 partnerske zemlje i izgradnja prostora za otvorenu, prijateljsku i aktivnu komunikaciju na teme izgradnje mira, upravljanja konfliktima i socijalnog uključivanja mladih ljudi različitog porekla;
2. Obezbeđivanje prostora i platforme za vođenje konstruktivne diskusije i samoprezentacije u multikulturalnoj zajednici;
3. Uspostavljanje novih međunarodnih kontakata među mladima za razvoj i realizaciju drugih zajedničkih projekata u budućnosti;
4. Povećanje nivoa znanja mladih o kulturama zemalja učesnica;
5. Pomaganje u prevazilaženju unutrašnjih predrasuda i stereotipa u vezi sa mladima različitog porekla (posebno IRL) i promovisanje tolerantnog stava.

Omladinska razmena se održava u gradu Kobuleti, u Gruziji od 9. do 17. maja 2023. godine. Troškovi smeštaja i ishrane su pokriveni od strane organizatora, partnera iz Litvanije, a troškovi prevoza su pokriveni od strane našeg udruženja. Grupu iz Srbije će činiti mladi od 20 do 25 godina koji će zajedno putovati od Beograda do grada Kobuleti.
Više informacija možete pročitati u prilogu ili nam možete pisati na mail dajmirukusbss@gmail.com.
Prijave se vrše na sledećem linku najkasnije do 28.februara do 23:59.

U našoj video galeriji pogledajte video zapise sa nekoliko omladinskih razmena u kojima smo učestvovali kao partneri na projektu.

Više o Erasmus + programu na sledeće linku.

Udruženje "DAJ MI RUKU"