Udruženje "DAJ MI RUKU"
Volontiranje | Donacije | Humanitarne akcije

“DAJ MI RUKU” na Forumu za održive zajednice

  Home  /  AKTUELNOSTI  /  “DAJ MI RUKU” na Forumu za održive zajednice

“DAJ MI RUKU” na Forumu za održive zajednice

Konferencija Forum za održive zajednice održana je 27. juna 2014.godine u Kulturnom centru Rex u Beogradu u organizaciji Smart kolektiva i Foruma poslovnih lidera, a zahvaljujući podršci USAID-a i Instituta za održive zajednice.

Predstavnici civilnog, poslovnog i javnog sektora na konferenciji su diskutovali o postojećim oblicima međusektorske saradnje i načinima za njeno unapređenje. Posebna pažnja na konferenciji bila je posvećena uključivanju poslovnog sektora u saniranje posledica katastrofalnih poplava koje su zadesile region i transparentnom trošenju prikupljenih sredstava, a u diskusiji je učestvovao i direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Vlade RS Marko Blagojević. 

Gost konferencije bio je Marko Rati (Banca Prossima, članica Intesa Sanpaolo grupe), koji je predstavio rad i iskustva ove banke, koja pruža klasične bankarske usluge, ali isključivo neprofitnim organizacijama i socijalnim preduzećima.

Na konferenciji je predstavljena Škola za fundraising, koju je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice, a prvi polaznici škole su preneli svoja iskustva i savete za druge organizacije i socijalna preduzeća kako da prikupljaju sredstva od građana i biznisa u lokalnoj zajednici.

Od predstavnika kompanija Vip mobile, Holcim Srbija, Coca-Cola Hellenic, Victoria group, Erste Banka i Phillip Morris moglo se čuti na koje sve načine, osim tradiocinalne novčane podrške, kompanije mogu da podrže i pokrenu razvoj lokalnih zajednica.

Vest preneta sa https://www.facebook.com/smart.kolektiv

 

 

Author | Mladen Comments | 0 Date | 27. June 2014.

categories & tags

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  AKTUELNOSTI
  HUMANITARNE AKCIJE
  PROJEKTI