Udruženje "DAJ MI RUKU"
Volontiranje | Donacije | Humanitarne akcije

Stariji brat, starija sestra 2011-2013

  Home  /  PROJEKTI  /  Stariji brat, starija sestra 2011-2013

Na projektu “Stariji brat, starija sestra 2011-2013” učestvovali su studenti Fakulteta političkih nauka, odeljenja za socijalnu politiku i socijalni rad i deca uzrasta od 8-12 godina osnovne škole za decu ometenu u mentalnom razvoju «Sava Jovanović Sirogojno» u Zemunu.

Tokom godinu dana druženja sa decom,  kroz edukativne, kulturno-zabavne i sportske aktivnosti, volonteri su uspeli da uspostave trajne odnose sa svojim „mlađim sestrama i braćom“ pružajući im značajnu pomoć ne samo u rešavanju školskih zadataka već i u rešavanju problema u komunikaciji sa vršnjacima i sticanju socijalnih veština.

Volonteri su u Banjaluci prisustvovali manifestaciji „Deset godina projekta Stariji brat, starija sestra u Republici Srpskoj“ kao i Međunarodnoj konferenciji o dobrovoljnom radu „Značaj volonterizma“ na kojima su razmenili svoja iskustva na projektu sa kolegama iz regiona.

Kao završna aktivnost projekta u maju 2013. godine organizovan je događaj „Dobra volja dugu stvara“ u osnovnoj školi za decu ometenu u razvoju „Sava Jovanović Sirogojno“ u Zemunu, uz pomoć saradnika iz kompanija Orion telekom, Discovery Networks i Knjaz Miloš. Pored kreativnih radionica koje su vodili volonteri na projektu, organizovano je i farbanje školske ograde u čemu su učestvovali svi učenici, nastavnici i saradnici. Događaj su propratili brojni mediji (Kurir, Privredni pregled, 24 sata, Večernje novosti, Tanjug, Alo,”Buđenje”, B92, Interfejs TV itd.) • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  AKTUELNOSTI
  HUMANITARNE AKCIJE
  PROJEKTI