Udruženje "DAJ MI RUKU"
Volontiranje | Donacije | Humanitarne akcije

Stariji brat, starija sestra 2013-2015

  Home  /  PROJEKTI  /  Stariji brat, starija sestra 2013-2015

Projekat “Stariji brat, starija sestra 2013-2015” deo je programa “Stariji brat, starija sestra” koji udruženje “DAJ MI RUKU” sprovodi od 2011. godine. Ovim projektom nastavili smo saradnju sa Unijom studenata socijalnog rada Univerziteta u Beogradu, Fakultetom političkih nauka, Psihološkim ateljeom i Osnovnom školom “Sava Jovanović Sirogojno“. Nova saradnja ostvarena je sa Fakultetom za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, studentima studijskog programa Specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju. Obuku i pripremu učesnika u projektu vršili su socijalni radnici i psiholozi udruženja „DAJ MI RUKU“ i „SOCIATIVA” – Psihološki atelje“.

Projekat je trajao do juna 2015. godine. Tokom 17 meseci druženja sa decom volonteri su osmišljavali edukativne, kulturno-zabavne i sportske aktivnosti prilagođavajući ih potrebama i mogućnostima deteta. Obrađivali su aktuelne teme na radionicama grupe koje su sami pripremali i vodili uz stručnu podršku projektnog tima.

Završna aktivnost projekta SBSS 2013-2015, manifestacija “Šta sve umem, šta sve znam”, održana je 19.maja 2015. godine. Cilj ove manifestacije bio je da pokažemo javnosti kako se usmeravaju potencijali dece sa smetnjama u razvoju. Glavni događaj bio je prodajna izložba dečijih radova. Izložbu su pratili i štandovi likovne, keramičke, ekološke i radionice veza i narodne radinosti na kojima su učenici škole Sava Jovanović Sirogojno pokazivali kako nastaju njihova umetnička dela i, zajedno sa nastavnicima, održali i kratke kurseve za goste. Volonteri na projektu organizovali su kreativne igre u kojima su učestvovali svi gosti, a veliku pomoć im je pružio i glumac Aleksandar Radojicic koji je svojim igrama i glumačkim vežbama podsticao interakciju među publikom. • Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  AKTUELNOSTI
  HUMANITARNE AKCIJE
  PROJEKTI